середня зарплата
Кадри і зарплата

Зміни в розрахунку середньої зарплати: Порядок № 100 знову оновлено!

Постановою КМУ від 01.09.2021 р. № 917 «Деякі питання обчислення середньої заробітної плати» внесено чергові зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100 (далі – Порядок № 100). Зміни набирають чинності з дати опублікування постанови КМУ № 917, тобто з 4 вересня 2021 року. Розглянемо їх докладніше.

У п.2 Постанови № 917 вказано, що «працівникам, яким у період з 12 грудня 2020 р. до набрання чинності цією постановою обчислення середньої заробітної плати було здійснено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 р. N 100 “Про затвердження Порядку обчислення середньої заробітної плати” … без врахування нарахованих у цьому періоді премій та виплат за підсумками роботи за певний період, протягом трьох місяців після набрання чинності цією постановою здійснюється перерахунок середньої заробітної плати з урахуванням пункту 3 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого зазначеною постановою».

Що це означає?  Фактично КМУ дав роботодавцям три місяці на проведення перерахунку відпускних, які були нараховані працівникам з 12.12.2020 року до дати набрання чинності постановою КМУ № 917, якщо після виплати відпускних цим працівникам були нараховані премії за періоди, які припадають на розрахунковий період.

Приклад 1

У липні 2021 року працівнику було нараховано і виплачено відпускні за період відпустки у цьому ж місяці. У серпні (тобто після виплати відпускних) працівникам було нараховано премію за ІІ квартал цього року.

Зрозуміло, що сума такої премії не була врахована при нарахуванні відпускних у липні.  Тому після набрання чинності постановою КМУ № 917 підприємство повинно зробити перерахунок відпускних, тобто обчислити суму середнього заробітку за розрахунковий період (на який припадають місяці ІІ кварталу) з урахуванням суми премії за ІІ квартал і нарахувати відпускні за період відпустки у липні. Очевидно, що у зв’язку із збільшенням розміру одноденної заробітної плати збільшиться і сума відпускних. Тож працівнику доведеться доплатити різницю між сумою відпускних, фактично нарахованих у липні, та сумою відпускних, нарахованих з урахуванням премії. Суму різниці підприємство має виплатити працівнику протягом трьох місяців з дати набрання чинності постановою КМУ № 917.

Варто згадати, що такий механізм перерахунку відпускних (та інших виплат, які нараховуються за середнім заробітком) Мінекономіки оприлюднювало у роз’ясненні від 24.12.2020. Оскільки це роз’яснення не мало офіційного статусу, то більшість роботодавців його не враховувало у роботі. Однак наразі ситуація змінилася. Проведення перерахунку випливає із положень постанови КМУ. Але нарахування премій за попередні періоди з 4 вересня 2021 року не вимагає проведення перерахунку, адже з цієї дати відповідно до абз. 3 п. 3 Порядку № 100 врахування премій здійснюється при обчисленні середнього заробітку «починаючи з місяця, в якому вони нараховані».

Наступна зміна стосується нового порядку врахування премій за місяць.

У абз. 2 та 3 п. 3 Порядку № 100 вказано: «Суми нарахованої заробітної плати, крім премій (в тому числі за місяць) та інших заохочувальних виплат за підсумками роботи за певний період, враховуються у тому місяці, за який вони нараховані, та у розмірах, в яких вони нараховані, без виключення сум відрахування на податки, стягнення аліментів тощо, за винятком відрахувань із заробітної плати осіб, засуджених за вироком суду до виправних робіт.

Премії (в тому числі премії за місяць) та інші стимулюючі виплати за підсумками певного періоду при обчисленні середньої заробітної плати включатимуться в заробіток періоду, який відповідає кількості місяців, за які вони нараховані, починаючи з місяця їх нарахування. Для цього до заробітку відповідних місяців розрахункового періоду додаватиметься частина, яка визначатиметься діленням суми премії та іншої стимулюючої виплати за підсумками роботи за певний період на кількість відпрацьованих робочих днів періоду, за який вони нараховані, та множенням на кількість відпрацьованих робочих днів кожного відповідного місяця, що припадає на розрахунковий період».

Отже сума премії, нарахованої за місяць, включається до середнього заробітку, якщо такий місяць відноситься до розрахункового періоду. Також залишено пропорційний розподіл суми премій за місяцями розрахункового періоду щодо премій, нарахованих за два місяці або більш тривалий період. Розподіл проводиться, виходячи з кількості відпрацьованих робочих днів періоду, за який виплачено премію.

Приклад 2

Працівнику нараховано премію в сумі 6000 грн за III квартал 2021 р.. Нарахування проведено у жовтні 2021 р. У вересні працівник хворів з 8 по 12 число (4 р. дн.). У жовтні працівника направлено у відрядження.

Розрахунковий період – серпень та вересень. Тому до середнього заробітку слід включити лише частину премії:

6000 грн. : (22 р. дн. + 21 р. дн.  + 19 р. дн.) х (21 р. дн. + 19 р. дн.)  = 3 870,97 грн.

Досить неочікувана зміна передбачена у першому реченні абзацу 3 п.3 Порядку № 100, щодо включення премій «в заробіток періоду, який відповідає кількості місяців, за які вони нараховані, починаючи з місяця їх нарахування». По суті маємо вимогу розподіляти суму премії по місяцях розрахункового періоду не лише по місяцях, за які вона нарахована, а й за всі місяці, починаючи з місяця її нарахування.

Приклад 3

У жовтні 2021 р. працівника направлено у відрядження. У листопаді йому нараховано премію в сумі 6000 грн за ІІІ квартал.

Розрахунковий період – серпень та вересень. Тому до середнього заробітку мала б потрапити і відповідна частина премії за ці місяці.

Однак премію нараховано у місяці, наступному за місяцем нарахування середньої зарплати за дні відрядження. Тому робити перерахунок середнього заробітку, не потрібно. Такі правила діють з 4 вересня 2021 року після набрання чинності Постановою КМУ від 01.09.2021 р. № 917.

Можна сказати, що у листі Мінекономіки від 10.09.2021 р. № 4711-06/45145-07 є підтвердження правильності саме цього варіанту, адже в ньому вказано, що  враховуються місяці «розрахункового періоду, до якого відноситься премія»:

«Тобто для визначення частини премії, яка враховується при обчисленні середньої заробітної плати, необхідно суму нарахованої працівнику премії розділити на кількість відпрацьованих працівником робочих днів в тому періоді, за який премія нарахована, та помножити на кількість відпрацьованих працівником робочих днів в місяцях розрахункового періоду, до якого відноситься премія з урахуванням положень частини першої абзацу третього пункту 3 Порядку».

Щоправда існує інша думка щодо цієї зміни у п.3 Порядку № 100. Вона полягає у наступному: врахування премії здійснюється не в місяцях розрахункового періоду, за які її нараховано, а в місяцях, які включаються до розрахункового періоду, починаючи з місяця нарахування премії (у даному випадку – з листопада). Це, так званий, перспективний метод врахування премії.

Приклад 4

У грудні працівника направлено у відрядження. У листопаді 2021 р. йому нараховано премію в сумі 6000 грн за ІІІ квартал.

Розрахунковий період – жовтень та листопад. Оскільки премію нараховано за ІІІ квартал, то необхідно визначити її одноденний розмір з урахуванням фактично відпрацьованих днів:

3000 грн. : (22 р. дн. + 21 р. дн. + 22 р. дн.) = 46,15 грн.

Далі слід обчислити, яка частина премії може бути включена до середнього заробітку за місяці розрахункового періоду, починаючи з листопада (місяця нарахування премії). Отже вона включається розрахунково лише за листопад і, якщо у листопаді працівник відпрацював усі дні, то враховується:

1 015,30 грн. (46,15 грн. х 22 р.дн.).

Погодьтеся, виглядає це нелогічно, оскільки йдеться про премію за ІІІ квартал і з огляду на це листопад тут ні до чого. Наразі однозначно стверджувати, який саме розрахунок правильний, неможливо. Очевидно, що практичне застосування першого речення абзацу 3 п.3 Порядку № 100 потребує роз’яснень Мінекономіки з конкретними прикладами розрахунку.

Слід також врахувати що постановою КМУ № 917 доповнено  перелік виплат, які не враховуються при обчисленні середньої заробітної плати (п.4 Порядку № 100). Відтепер до їх числа віднесено  виплати, пов’язані з святковими датами (пп. «и»), та винагороди за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов’язків (пп. «о» п. 4).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.